www.akvarij.com -> VEČJE RIBE V 200L AKVARIJU!
aqua-ro-design
Domov O podjetju Naše delo Ponudba Galerija slik Nasveti
Aktualne novice Aktualne cene Akvarij.com na Facebook-u
www.akvarij.comwww.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com
 
ISKANJE PO PORTALU
VREME PO SLOVENIJI
PREDSTAVITEV TUJI JEZIKI
   
NAGRADNI IZBOR
PRIJAVNICA za CRAZY PICTURE 2018
ANKETA
Zanimam se za:








predhodne ankete
 
eNoviceENOVICE - želim se prijaviti na prejemanje novic spletne strani akvarij.com

 

VEČJE RIBE V 200L AKVARIJU!

%%%fbLikeLink%%%
VPRAŠANJE št.94:
Po adaptaciji stanovanja bomo ponovno postavili sladkovodni akvarij - 200 l . Do sedaj smo v akvariju imeli samo manjše ribice. Sedaj pa bi želeli imeti večje ribe. Zanima nas kakšno vrsto rib priporočate in kako v osnovi pripraviti akvarij -pred naselitvijo.
Klavdija P.


ODGOVOR:
Če bi še imel podatek, katere vrste manjših rib ste do zdaj imeli, bi vam še lažje odgovoril, tako da vam bom zdaj predlagal par različnih vrst večjih ribic, v kolikor že slučajno niste katerih imeli.

Največji in najbolj atraktivni so zagotovo diskusi, a so temu primerno tudi občutljivi in imajo temu primerno tudi višjo ceno. 200l akvarij je dovolj velik za kakšnih 5 diskusov ter kakšno manjšo jato neonk, ki jih lahko brez težav kombinirate z diskusi. Malce je potrebno pazit na kvaliteto vodo (ph in gh), zelo zaželen bi še bil zunanji filter, v kolikor še ga nimate in če boste akvarij redno vzdrževali, ne bo težav z ribami.

Druga možnost so ribe papagajke, ki so zelo nenavadne oblike ter zelo žive barve. 3 do 4 bodo dovolj za akvarij vaše velikosti, a brez neonk, ki jih bodo pojedle za zajtrk. Ribe so zagotovo bolj odporne od diskusov, zunanji filter je kljub temu zaželen, so pa prav tako mnogo bolj živahne, kot diskusi.

Tretja možnost so ribe z dveh velik jezer iz Afrike - ustonoše, ki so po barvah še najbolj približane morskim ribam. Res, da niso tako velike, kot diskusi in papagajke, a so zagotovo zelo atraktiven in pester izbor za 200l akvarij. Malce manj je atraktivna sicer dekorativna zasnova afriškega akvarija, kjer bolj prevladujejo skale, kot pa v akvariju Amazonske (diskusi) izvedbe, kjer je več zelenja in korenin. Ribe so zelo aktivne in ravno zaradi tega je prav tako zaželen zunanji filter. Voda pa naj ima malce višji ph ter naj bo bolj trda.

In še eno možnost večjih rib vam lahko predlagam in sicer po moji oceni najmanj atraktivne ribe večje velikosti so skalarke, ki jih lahko kombinirate tudi z manjšimi ribami ali pa z nitkarji, ki so prav tako večji.
Ribe zahtevajo najmanj vzdrževanja, so precej odporne, najcenejše in tudi zunanji filter ni ravno nujno potreben, čeprav vsakemu, ki ima akvarij nad 200l svetujem zunanji filter ne glede na vrtso rib, ki plava v akvariju.
 
05.02.2007 | objavil: Robi | Število ogledov: 9
 


©2018 www.akvarij.com servis, prodaja in vzdrževanje akvarijev ter ribnikov | Vse pravice pridržane.
Kontakt: 041 697 116 [Robert Leitinger] | e-pošta: info@akvarij.com
Smo: 17.5.2024, 8:17:7 | obiskovalec številka: 6829097 | Izdelava spletne strani in gostovanje www.sloHost.net
facebook