www.akvarij.com -> DOPUST IN HRANJENJE RIB!
aqua-ro-design
Domov O podjetju Naše delo Ponudba Galerija slik Nasveti
Aktualne novice Aktualne cene Akvarij.com na Facebook-u
www.akvarij.comwww.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com
 
ISKANJE PO PORTALU
VREME PO SLOVENIJI
PREDSTAVITEV TUJI JEZIKI
   
NAGRADNI IZBOR
PRIJAVNICA za CRAZY PICTURE 2018
ANKETA
Zanimam se za:








predhodne ankete
 
eNoviceENOVICE - želim se prijaviti na prejemanje novic spletne strani akvarij.com

 

DOPUST IN HRANJENJE RIB!

%%%fbLikeLink%%%
VPRAŠANJE št. 80:
Ker grem na dopust za teden dni in imam akvarij z ribami, ne vem kako naj hranim ribe ob moji odsotnosti. A mogoče obstaja kakšna rešitev?
Aleš K.


ODGOVOR:
Za hranjenje rib v času vaše odsotnosti obstaja več rešitev:
1.Hranjenje z hrano za več dni (manjša za 3 dni in večja za 14 dni) To so tablete bele barve, ki se izredno počasi raztapljajo in so nekekšna zasilna rešitev za hranjenje rib v vaši odsotnosti. Hrana je izredno nekvalitetna in kakšne bolj občutljive vrste (diskusi,...) bi imele z njo kar precej težav ali povedano po domače bi bile na dieti.
2.Hranjenje rib z hranilnikom. Obstaja kar nekaj različnih modelov, vsekakor pa sem najbolj zadovoljen z podjetjem Eheim, ki je ravno v zadnjem času razvil nov še boljši model z dvema ločenima komorama za doziranje hrane. Vsi hranilniki delujejo na zelo enostavnem principu in sicer sos estavljeni iz komore-prostora v katerega nasipamo hrano. Komora e povezana z časovnim krmilnim mehanizmom, ki zavrti komoro z hrano in ker ima eni strani komora odprtino pade hrana v akvarij. Število in čas vrtljajev ter dozirno odprtino nastavimo sami.
Slabost hranilnikov se kaže v tem da se dozirna odprtina kar hitro zamaši, predvsem zaradi kondenza, ki nastaja ob akvariju, a je krmilnik vsekakor neprimerno boljša rešitev kot predlog št. 1.
3.Ker pa omenjate, da zapuščate dom samo za 7 dni pa je zagotovo najboljša rešitev kakšen sosed ali znanec, da obišče vaš akvarij vsaj dvakrat v času vaše odsotnosti, pa ne toliko zaradi hranjenja kot bolj zaradi kontrole vseh naprav,saj če imate smolo in se vam v akvariju pokvari glavna črpalka slučajno že prvi dan, potem imate veliko možnost, da vaše ribe ne bodo pričakale vaše vrnitve z dopusta.
4.Če v akvariju ni zelo občutljivih vrst rib, potem vam bodo v najslabšem primeru preživele tudi čisto brez hrane. Vsekakor pa je najslabša rešitev, da jim kot naredi marsikdo, da jim da v akvarij zalogo navadne hrane za 7 dni. Ob tem se pojavita dve napaki, ribe tako ali tako hrane čez 5,6 ur več ne bodo jedle, hrana začne razpadat, kar pa lahko privede do zastrupitve rib.
Roby

 
26.04.2006 | objavil: Robi | Število ogledov: 9
 


©2018 www.akvarij.com servis, prodaja in vzdrževanje akvarijev ter ribnikov | Vse pravice pridržane.
Kontakt: 041 697 116 [Robert Leitinger] | e-pošta: info@akvarij.com
Smo: 17.5.2024, 5:8:52 | obiskovalec številka: 6829020 | Izdelava spletne strani in gostovanje www.sloHost.net
facebook