www.akvarij.com -> NANO MORSKI AKVARIJ
aqua-ro-design
Domov O podjetju Naše delo Ponudba Galerija slik Nasveti
Aktualne novice Aktualne cene Akvarij.com na Facebook-u
www.akvarij.comwww.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com
 
ISKANJE PO PORTALU
VREME PO SLOVENIJI
PREDSTAVITEV TUJI JEZIKI
   
NAGRADNI IZBOR
PRIJAVNICA za CRAZY PICTURE 2018
ANKETA
Zanimam se za:








predhodne ankete
 
eNoviceENOVICE - želim se prijaviti na prejemanje novic spletne strani akvarij.com

 

NANO MORSKI AKVARIJ

%%%fbLikeLink%%%
VPRAŠANJE št. 215:
Zanima me koliko je lahko najmanjši morski akvarij, ki bi vseboval mehke korale oz bil bolj enostaven za vzdrževanje? Namreč v svoji dnevni sobi nimam veliko prostora, bi pa zelo rada imela morski akvarij.
Hvala za vaš odgovor
Jelena O.


ODGOVOR:

Morski akvarij bi naj bil po nekih nepisanih normativih velik vsaj 200l.

Čeprav moram k temu dodati, da v kolikor se z naselitvijo morskih organizmov in pravilno izbiro le teh načrtno izvaja, potem lahko dobro deluje akvarij tudi velikosti "le" 125l ali celo manjši in zadnje čase dobim kar nekaj informacij, da je takšnih akvarijev vse več v SLO.
Recesija je celo v zadnjem letu primorala marsikaterega akvarista v to, da si je omislil takšen akvarij in moram vseeno priznati, da z dobrim občutkom za akvaristiko in rednim vzdrževanjem tudi takšni akvariji zelo dobro funkcionirajo.
Nekaj podobnega sem storil tudi sam, tako da res z težkim srcem priznam, da v moji karaneti zelo dobro ali pa bi lahko celo dejal da presenetljivo dobro delujeta dva zelo majhna morska akvarija (40 in 54l).
V njega lahko naselite kar nekaj koral, predvsem tako kot navajate mehke in tudi kakšno bolj odporno trdo z velikimi polipi, ježke, kozice, zvezde ter kar nekaj rib.

V kolikor vam je še ta akvarij (mere 81*36*50cm - 125l) prevelik, potem pa lahko uporabite še kakšnega manjšega (od 50 do 100l), čeprav bo pa v teh akvarijih izbira morskih organizmov že zelo, zelo zoožana (kakšna mehka, korala, polipi ter kakšen klovn in gospice) in zelo težko bo vzdrževati daljnoročno stabilne pogoje.

Razlog tiči v slabši čistilni in tudi svetilni tehniki in prvi ki že ponuja kar precej kvalitetno opremo (primerno velikosti akvarija) je ravno zgoraj navedeni akvarij velikosti 125l, saj osnovna oprema že zajema vrhunsko T5 osvetlitev ter zelo soliden filter, ki ga lahko nadgradimo z dodatnim vrhunskim zunanjim filtrom.
Roby
 
08.11.2010 | objavil: Robi | Število ogledov: 15
 


©2018 www.akvarij.com servis, prodaja in vzdrževanje akvarijev ter ribnikov | Vse pravice pridržane.
Kontakt: 041 697 116 [Robert Leitinger] | e-pošta: info@akvarij.com
Smo: 30.4.2024, 7:35:46 | obiskovalec številka: 6815338 | Izdelava spletne strani in gostovanje www.sloHost.net
facebook