www.akvarij.com -> PRIMERNA ŠIRINA AKVARIJA!
aqua-ro-design
Domov O podjetju Naše delo Ponudba Galerija slik Nasveti
Aktualne novice Aktualne cene Akvarij.com na Facebook-u
www.akvarij.comwww.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com
 
ISKANJE PO PORTALU
VREME PO SLOVENIJI
PREDSTAVITEV TUJI JEZIKI
   
NAGRADNI IZBOR
PRIJAVNICA za CRAZY PICTURE 2018
ANKETA
Zanimam se za:








predhodne ankete
 
eNoviceENOVICE - želim se prijaviti na prejemanje novic spletne strani akvarij.com

 

PRIMERNA ŠIRINA AKVARIJA!

%%%fbLikeLink%%%
VPRAŠANJE št.182:
Namen imam izdelati akvarij, ki bo vgrajen v steno kar pomeni da imam omejitve s strani širine akvarija - max. 20 cm. Akvarij viden iz obeh strani. In sedaj vprašanje: Kakšna globina akvarija je še sprejemljiva (čiščenje, svetloba) in katero luč uporabiti za globino naprimer 80 cm? Komu zaupati izdelavo akvarija?
Hvala za odgovore,

lp
Gregor


ODGOVOR:
Kar se same izvedbe tiče je akvarij možno narediti širine tudi samo 10cm, obstajajo serijski modeli, kot lcd-ji, ki jih enostavno obesiš na steno in so široki le 6cm.
Drugo je pa vzdrževanje in osvetlitev takšnega akvarija, kjer je pa po moji oceni najmanjša ekonomična širina še vedno 30cm ali pa zelo problematičnih 25cm.

Težave, ki nastanejo pri ožjih akvarijih pa so:
-akvarij je potrebno ne samo tehnično opremit, ampak tudi primerno dekorativno, kjer z zelo ozko širino ter visoko višino zelo težko atraktivno dekorativno zapolnit celoten akvarij
-vzdrževanje akvarija ožjih širin je prav tako mnogo bolj moteče, saj je potrebno z roko posegat v notranjost akvarija
-osvetlitev se izvede tako, da se žarnice namestijo nad akvarijem in če uporabiva novo T5 osvetlitev, ki zadošča tudi za višino akvarija do 80cm, pri ožjem akvariju zopet nastane težava v tem, da je svetloba preveč skoncentrirana na ožji prostornini, kar lahko privede do neenakomerne osvetlitve ter posledične rasti alg in neidealnih pogojev za rast rastlin

Torej na kratko povedano, če nočeš imeti težav z akvarijem si ali razširi steno ali pa si pred steno postavi stojalo, ki si ga nato oblečeš in še lahko v njega skriješ tudi zunanji filter.
In če že boš to izvajal in ti prostor in tvojo dekorativna izvedba celotnega projekta to dopušča, potem ne razmišljaj le o minimalnih 30cm, ampak naredi akvarij takšne širine kot bi naj bil in sicer 50 do 60cm, odvisno od dolžine akvarija (nisi mi nič napisal kakšna bi naj bila)

Izvedbo takšnega akvarija, ki je zaradi višine kar precej zahteven projekt, jaz prepuščam svojemu steklarju, ki je zagotovo eden boljših v tem delu Evrope, z njim delam že kar nekaj let in do zdaj še nisem imel reklamacije.
Roby
 
01.12.2008 | objavil: Robi | Število ogledov: 19
 


©2018 www.akvarij.com servis, prodaja in vzdrževanje akvarijev ter ribnikov | Vse pravice pridržane.
Kontakt: 041 697 116 [Robert Leitinger] | e-pošta: info@akvarij.com
Smo: 2.5.2024, 10:50:29 | obiskovalec številka: 6816410 | Izdelava spletne strani in gostovanje www.sloHost.net
facebook