www.akvarij.com -> AKVARIJ VELIKOSTI 45L!
aqua-ro-design
Domov O podjetju Naše delo Ponudba Galerija slik Nasveti
Aktualne novice Aktualne cene Akvarij.com na Facebook-u
www.akvarij.comwww.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com www.akvarij.com
 
ISKANJE PO PORTALU
VREME PO SLOVENIJI
PREDSTAVITEV TUJI JEZIKI
   
NAGRADNI IZBOR
PRIJAVNICA za CRAZY PICTURE 2018
ANKETA
Zanimam se za:








predhodne ankete
 
eNoviceENOVICE - želim se prijaviti na prejemanje novic spletne strani akvarij.com

 

AKVARIJ VELIKOSTI 45L!

%%%fbLikeLink%%%
VPRAŠANJE št.99:
Imam akvarij velikosti 50cm x 30cm x 30cm. Zanima me kaj vse potrebujem da bi v njem lahko živele ribice(filtri, ...), ter če smem notri dati kakšne rastline.
Prosim, če mi poveste koliko in katere ribice so primerne za ta akvarij?
Prosim, če mi še poveste katera trgovina je primerna za nakup ribic in pripomočkov.
Najlpepša hvala za odgovor za odgovor.
Miha E


ODGOVOR:
Za normalno delovanje akvarija bi prvo potreboval malce večje dimezije akvarija (vsaj nad 100l, tvoj je le 45l), a če že akvarij imaš trenutno ne moreva nič spremeniti.
Akvarij torej potrebuje filter, grelec, (če bodo v njem toplovodne tropske ribe, za zlate ni potreben) in osvetlitev -luč ter še po želji zračno črpalko, ki pa ni nujno potrebna.

Rastline ne samo, da se lahko vstavijo v akvarij, ampak so celo zelo zaželene, saj tvorijo del biotopa. (prave rastline)

Izbor rib je kar velik, za tak akvarij bi pa sam izbral živorodke, ki so precej atraktivne in dokaj odporne. Njihovo število je pa odvisno predvsem od sorte, ki bo plavala v akvariju. Pa ne pozabit tudi na kakšne 4 ribe čistilce.

Za izbor trgovine ali ponudnika rib, bi vsekakor prvo ponudil sebe, drugače pa moram reči, da sodelujem z vsemi večjimi trgovinami v SLO ter SLO gojitelji in ne bi mogel koga izpostavit, saj sem pri vseh dobil po večini zelo kvalitetne ribe, se pa je že zgodilo, da sem kdaj pri kom naletel na kakšne slabše kvalitete.
Bolj kot izbor ponudnika, je pomembno, da se izbere prava riba in da je tista riba tudi zdrava (da živahno in normalno plava, da se ne ziblje kot ladja, ima razprte plavuti v enem kosu, da normalno je in da ni plašna)
Še bolj pomembno pa je, da se riba pravilno transportira do novega bivalnega prostora in da se pravilno prilagodi na novo kvaliteto vode.
In ravno zaradi tega vidim pri meni zelo veliko prednost pred ostalimi, saj ti lahko jaz ribe dostavim do doma in ti jih pravilno in strokovno prilagodim na novo in drugačno kvaliteto vode.
Roby

 
05.02.2007 | objavil: Robi | Število ogledov: 10
 


©2018 www.akvarij.com servis, prodaja in vzdrževanje akvarijev ter ribnikov | Vse pravice pridržane.
Kontakt: 041 697 116 [Robert Leitinger] | e-pošta: info@akvarij.com
Smo: 17.5.2024, 7:23:59 | obiskovalec številka: 6829085 | Izdelava spletne strani in gostovanje www.sloHost.net
facebook